Vild torsketur i Storebælt

28.12.2008

Desværre har der ikke været meget tid til fiskeri i dette år, så nu var det på tide at komme på havet igen. Jeg har set al den reklame, der har været for mine pirke på andre lystfiskerforaer. Dette skulle nu afprøves for at se, om denne positive reklame kunne passe. Som de skriver, er det jo næsten bare at “smide” pirken i vandet og vupti, så er der fisk.

Jeg tog turen sammen med min fiskemakker Kim Hemmingsen. Der blev udelukkende fisket med Speedy pirke ( 200g – 300g ). Her er hvad denne tur kunne fortælle om dette.

Vi sejlede ud en tidlig søndag morgen d. 28.12.08 fra Korsør i rimelig godt vand. Meldinger fra dette område har ikke været ret godt, mange har ikke kunne finde fisk, der har været værd at skrive hjem om. Så vi var lidt spændt, på hvordan vores tur ville gå.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at heldet var med os. Efter ganske kort tid brillierede Kim

med at hive de første torsk ombord. Fiskeriet var nu ved at komme i gang for alvor.

Torskene stod måske nok ikke i kø, for at komme op til os, men helt galt var det bestemt ikke.

Humøret var højt, torsk op til de 7 kg. kom op til os, så det tegnede til at blive en rigtig god tur.

Vi fiskede efter torsk i ca. 2,5 time, derefter stoppede vi fiskeriet efter torsk. På denne tid havde vi fanget 70kg – 80kg torsk, så dette måtte være nok til denne tur.

Vi oplevede et fiskeri, der var usædvanlig godt.

Der var mange torsk fra 4 kg. op til 7 kg. Det må siges at være en tur der ville noget. Havde vi ikke stoppet fiskeriet efter denne korte tid, tør jeg næsten ikke gisne om, hvor mange vi kunne have fået.

Jeg tror det ville være rigtig mange. Fiskeriet gik så stærkt, at al vores medbragte proviant til turen, var der ikke tid til, det måtte komme senere.

Da vi var velankommet til havnen igen snakkede vi med andre der havde været på vandet. De berettede enstemmigt om deres ture med stort set ingen fisk.

Efter vi stoppede fiskeriet efter torsk forsøgte vi at gå efter de flade. Det må siges at det gik knap så godt, dem var der var ikke mange af dem.

Set i lyset af de andres beretninger fra denne dag, med rigtig dårlige fangster af torsk, må man nok sige, at vi havde en vild torsketur.

Speedy Pirken stod virkelig sin prøve denne dag, så al den reklame fra andres side omkring denne pirk må nok siges at være god nok —– smiler —

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på