Torske eldorado

Så blev det tid til årets første torsketur.

Endelig viste vejret sig fra sin gode side på Palles (pallex) Hotspot..Ja nok Danmarks bedste torskespot. Så Humøret var højt, grejet blev pakket..nu skulle der fanges torsk!

 

Da Jan Erik, Christian og undertegnet fik rigget båden bag bilen, skyndte vi os afsted til spottet, humøret og troen på fisk var høj.

Christian har været på en del kutterture på øresund, så han var helt oppe i gear efter mine mange fortællinger om mine oplevelser med Palle, hvor vi hiver torsk op inden det første minut er gået. Han har været opslugt af mine historier, men måske ikke altid rigtig troet på dem, så det var på tide at vise ham spottet.

 

Vel ankommet til havnen, bliver vi mødt af to andre fiskere, der lige har været ude i samme område. De kunne desværre fortælle, at der var INGEN fisk…”ingen vind, ingen strøm, ingen fisk”, de havde kun fanget et par små stykker som de havde i en balje.

Så oddsene var allerede imod os inden vi havde fået båden i vandet, øv øv. På trods af denne melding havde vi ikke mistet troen, som fiskerne også sagde ” når nu vi var der, kunne vi lige så godt prøve” Det gjorde vi selvfølgelig.

I med båden, stængerne rigget til, gps og ekkolod indstillet, nu skulle vi have torsk.

Da vi ankommer til spottet, er der et par andre både som hiver småtorsk op, så lidt var der da. Som ny mand på spottet råber Christian helt gearet op ” se de fanger torsk derovre!” og pegede på de andre både med et stort smil på læben.

Første Torsk inden minuttet… Det blev det ikke til, vi skulle bruge et par minutter på at finde fisk. Til at starte med, blev det til et par småtorsk som naturligvis fik friheden igen.

Efter ca en times søgning med småtorsk, fik vi hul på bylden og et sandt torske eldorado begyndte. Vi hev torsk op og denne gang holdte de stik med torsk inden der var gået et minut. Pirken ramte lige bunden, BANG så var den der. Tit mistede vi fisk da vi ikke kunne nå at stramme linen op.

 

Og alle hans sjove og glade kommentar såsom ” Hold kæft hvor er det vildt her ! ” efterfulgt af et dejligt grin, minder mig om mig selv, da jeg var med Palle ude på torsketur.

De 2 andre både fortsatte med at hive lidt småtorsk op. Vi kunne se at der blev kigget intenst over på os, da aktiviteten hos os var lidt højere, ja der var nærmest startet en lille fest!

Efter yderligere en times tid, valgte de to andre at sejle i havn, men vores gode fiskeri fortsatte. Dette fiskeri kunne ha fortsat i lang lang tid, men da vi havde fisket i ca. 4 timer, valgte vi at indstille fiskeriet.

 

Grejet blev pakket sammen og vi satte kurs mod havnen. Nu skulle der rensens og tælles fisk.

Turen indbragte 48 flotte torsk, alle fisk blev fanget på Pallex Pirke Nr1, 300gr og speedy 300 gr.

Lidt til eftertanke:

Uanset hvor negative meldinger folk kommer med, skal man altid bevare troen på sit spot.!

Bådens besætning på denne tur var Michael, Jan Erik og Christian.

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på