Pallex fladfiskeforfang med flimmer

Et suverænt forfang, der ikke er designet for at gøre lystfiskerens øjne glade, men udelukkende designet til at fange fisk!
Fladfiskeforfang designet til DM i fladfiskeri.

Fås i sølv, guld, orange, rød, blå og pink.

Tilblivelsen af Pallex fladfiskeforfang

I 2011 skulle vi til DM i fladfisk i Onsevig. Vores ”lille” problem var, at vi ikke havde et forfang, som vi mente var godt nok.

Vi afprøvede en del forfang, indtil dette specielle forfang blev lavet.

Forfanget skulle imitere småsild eller andre fødeemner til de flade. Derfor er der brugt reflekterende folie i sølv med mange nuancer i farver, hvor sølv står som den stærkeste farve. Testfiskeriet med dette forfang var formidabelt. Rigtig mange fisk kom op, både i 2011 + 2012. Selv i blæsende vejr gav det rigtig mange fisk.

Vi fandt ud af, at vi bare skulle lægge os for anker, der hvor vi troede de flade var og droppe forfanget ned på bunden og så lade bevægelserne fra båden styre bevægelserne i folien. Dette gav pote, alle steder vi prøvede. Vi brugte en Speedy 100g som lod. Dette holdt forfanget på bunden, selv når der var en god strøm. Vi havde meget tit 2 – 3 på af gangen.

Som agn brugte vi børsteorm.

I 2012 da starten gik lørdag morgen, blæste det op til 12 – 14 sek. meter. Der var bølger over 2 meter derude, da starten gik. Ca. halvdelen af de deltagende både blev i havn, da vejret var for voldsomt til at fiske flade i.

Vi sejlede derimod ud, for vi var kommet til stævnet for at fiske, og var klar til udfordringerne.

Vel vidende at der sikkert ikke kunne fanges flade i dette vejr, sejlede vi ud, forsøget skulle gøres. Vi sejlede hen til de pladser, der gav fisk sidste år og smed anker ud. Bølgerne var over 2 meter høje, da vi startede med at fiske.

Forventningerne var ikke store til denne dag. Men vores forfang viste sin klasse endnu engang. I dette umulige vejr kastede de over 240 fladfisk af sig, virkelig imponerende.

Resultat på 2 dage, 2 mand = 2011 over 500 stk. – 2012 over 450 fladfisk i båden, som stort set alle blev genudsat.

Gennemsnittet pr. mand 2011 (320 deltager) var 23 flade pr. mand. Vores var over 250 flade pr. mand.

Gennemsnittet pr. mand 2012 (440 deltager) var 20 flade pr. mand. Vores var over 225 flade pr. mand.

Ovenstående tal viser meget tydligt, hvad der blev fanget med dette specielle forfang. Tallene er taget fra Onsevig Havns hjemmeside.

Booking

Book din tid hos Doorhouse, vi vender straks tilbage med mere informationer!

Titel skal ændres og logo skal tilføjes. google maps skal også på